Kyckling a'la Sabina
Freebaseade lite idag här hemma när det kom till maten och lagade bara rakt ur hjärtat. Resultatet = ruggigt gott!

Smaklig spis!
Det verkligen sprattlade till bland smaklökarna när vi högg in på maten. MmMmMm I'm gooood :)


Sätt ugnen på 175*
Fick betyget 9.5 (10=max) av sambon.
Sugen på att testa? Go for it!
3 kycklingfiléer
2 lökar
1 vitlök
1 brk cocosmjölk
Soja
Fish sause
Oyster sause
Sweet chilisås


Sätt ugnen på 175*
Lägg filéerna i en ugnsfast form
Klyfta löken grovt och strö över kycklingen.
Lägg i hela vitlöksklyftor, jag hade i en hel vitlök. Smäll inte av nu, det är OK! Hela vitlökar är inte samma sak som när du pressar dem utan en mycket mildare och rundare smak.
Häll cocosmjölken i en skål och ha i en rejäl skvätt fish sause, ca 1.5 - 2 msk
Häll i oyster sause, ungefär det dubbla mot fish sausen.
Skvätt i lite soya, runt en tsk.
Sist häller du i sweet chilisås, ca 0.5 dl
Blanda runt allt ordentligt.
Häll över kycklingen och sen in i ugnen 55-60 min.
Servera med ris och sallad :)

Smaklig spis!