sabbelibabbeli.blogg.se

Om mig och allt som rör sig i min vardag. Vem jag är? En glad, lite över 40, mc-älskande tjej med glimten i ögat. Sambo med min stora kärlek och bonusmamma till tre barn i tonåren.

Födelsedagsmiddag och pensionärstankar

Publicerad 2015-01-31 20:42:00 i Allmänt, Vardagsliv,

som jag nämnde igår så har vi en födelsedag att fira och här är vårt födelsedagsbarn :) Den yngsta i familjen fyller 15 år och det firade vi igår med lite god mat och presenter. Tanken var att vi skulle knalla ner till lokala restaurangen och äta men eftersom det regnade på tvären och var allmänt otrevligt ute hämtade vi hem maten istället och hade lite mys hem vid istället. Jättegod mat och supermysigt, vi glufsade i oss så det stod härliga till ;) 
 



Har jag sagt att Freddie och jag går på kurs ihop? Vi går en kurs för att lära oss att planera pengar och framtid ännu smartare. Så idag har jag pluggat några timmar. Känns bra, det är svårt men kul. Man får utmana sig själv lite. Jäkligt skönt att göra det ihop oxå, dels har man ju alltid ett bollplank och stöd men sen är det ju kul att gå på kurs tillsammans. Det är en helt ny erfarenhet för oss. 


Det här med pengar och framtid är inte alltid helt lätt och nåt jag funderar rätt ofta på... Det skiljer 10 år mellan mig och min sambo och skapar en hel del frågetecken som tex hur länge ska jag jobba, när ska vi gå i pension mm mm. 
Att jag går i pension när jag är 65 är uteslutet för min del. När man blir pensionär ska man ju ha ett par år ihop för att njuta av livet tillsammans efter ett liv av arbete. Men när jag är 65 är han 75 och vem vet hur det ser ut då? Är man frisk? Lever vi? Är vi i kondition att resa och uppleva saker? Ja vem vet...
Jag lever hellre här och nu eftersom det kan vara försent imorgon. Tex kan en felkalkylering när man åker hoj hem från jobbet sluta illa och går aldrig att förutse. Men icke desto mindre gäller det ju att planera. För livet och för framtiden. 
 
Men nu är det lördag kväll så plugg, tankar och annat läggs åt sidan för nu myser jag i soffan med familj, katter och ett glas vin. Livet på en pinne liksom :)
 

Ha en fin kväll och sköt om dig!
 
Kram

Om

Min profilbild

Sabina

Välkommen att hänga med mig och det som händer i min vardag. Det är allt från familjeliv, mat, min motorcykel, katten och hus & hem, ja kort sagt allt mellan himmel och jord. Strax innan jul 2013 köpte vi oss sommarstället "landet" som ligger i Costa del Sol, Spanien. Vi ser fram emot att vara där och fixar och donar så att vi ska kunna ha det riktigt härligt där.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela